Aernouts twee keer tweede in Trek CXC Cup

jimwtl800
Zaterdag en zondag vond in het Amerikaanse Waterloo (Wisconsin) de Trek CXC Cup plaats. Jim Aernouts finishte twee keer als tweede. Bij de vrouwen waren er twee vierde plaatsen voor Ellen Van Loy.

Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) nam zondag de beste start, maar de eerste echte aanval kwam op naam van ploegmaat Daan Soete. Tim Merlier zorgde echter voor een hergroepering. Hermans nam opnieuw het commando, maar topfavoriet Wout Van Aert schoof mee. Ook Jim Aernouts (Telenet Fidea Lions) en Daan Soete haakten hun wagonnetje aan.

Na een halfuur wedstrijd plaatste Van Aert een versnelling. Niemand was bij machte de wereldkampioen te volgen. Van Aert bracht zijn solo tot een goed einde en won afgetekend voor een trio van Telenet Fidea Lions: Jim Aernouts, Quinten Hermans en Corné Van Kessel. De Amerikaan Stephen Hyde werd vijfde en de Fransman Steve Chainel zesde. Tom Meeusen (Telenet Fidea Lions), Daan Soete, Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) en de Amerikaan Tobin Ortenblad vervolledigden de top-10.

AMERIKA BOVEN BIJ DE VROUWEN

Bij de vrouwen ging de zege zondag in Waterloo naar de Amerikaanse Kaitlin Antonneau. Zij haalde het met 15 seconden voorsprong voor haar landgenote Ellen Noble. De Française Caroline Mani werd op 28 seconden derde. Op 37 seconden finishte Ellen Van Loy (Telenet Fidea Lions) als vierde. De Amerikaanse Katherine Compton werd vijfde op 1:19.

Compton was de winnares van de cross van zaterdag in Waterloo. Noble was ook toen tweede en Van Loy ook vierde. De derde plaats zaterdag ging naar de Amerikaanse Amanda Miller. Antonneau finishte zaterdag pas als achtste.

LIONS BIJTEN TANDEN STUK OP CHAINEL

Bij de mannen snelde Steve Chainel zaterdag naar de eerste plaats. Met Jim Aernouts, Toon Aerts, Corné Van Kessel, Quinten Hermans en Daan Soete liet de Fransman liefst vijf Telenet Fidea Lions achter zich.

Komende week wordt in de Verenigde Staten de Wereldbeker veldrijden op gang geschoten. Donderdag staat de eerste manche in het Amerikaanse Las Vegas op het programma, drie dagen later wordt er in Iowa voor de zege gestreden. De eerste wereldbekerveldrit op Europese bodem wordt op 23 oktober in het Nederlandse Valkenburg gereden.