Toon derde in Duitse modder

BELGIUM CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS JAARMARKTCROSS NIEL
Toon mag met een derde plaats tevreden terugblikken op de Telenet UCI wereldbekermanche in Zeven. Corné viel net naast het podium.

Het was Lars die als eerste de blubber indook. Mathieu van der Poel volgde als tweede met Wout van Aert in zijn wiel. Op een modderstrook draaide van der Poel meteen het gashendel open. Van Aert moest even een klein kloofje laten vallen maar slaagde erin de Europese kampioen opnieuw te vervoegen.

Van Aert trok op een heuvel de registers open en net op dat moment kreeg Van der Poel problemen met de ketting en zakte zo weg naar de twintigste plaats. Van Aert bleef fiks tekeer gaan en mocht de derde ronde aansnijden met een voorsprong van 15 seconden op het trio Toon, Corné en Michael Vanthourenhout.

Halfcross had Van Aert een voorsprong van 29 seconden op Van der Poel die een fantastische remonte achter de rug had en zich zo nestelde op de tweede plaats. Een trio met Toon, Corné en Vanthourenhout volgde op 46 seconden en leek zich dan al klaar te maken voor de strijd voor de laatste podiumplaats.

Mathieu van der Poel boog op anderhalve ronde van het einde het hoofd en consolideerde zijn dichtste ereplaats. Toon trok voor het ingaan van de slotronde alleen op achtervolging. Corné legde beslag op de vierde plaats voor Michael Vanthourenhout.

Quinten werd mooi 9de, Lars legde beslag op de 11de plaats, Nicolas werd 16de, Daan 17de en  Jim 23ste.