Podiumplaatsen voor Ellen en Yentl in Hamme

ellenhammeRG
Op de VIO Flandriencross in Hamme is Ellen zondag naar de derde plaats gesprint. Bij de mannen was Corné de beste met een zevende plaats. Toon blijft leider in de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee. Yentl werd tweede bij de U23.

Europees kampioene Annemarie Worst heeft de VIO Flandriencross op haar naam geschreven. De Nederlandse was in Hamme de beste in een spurt met zes. Sanne Cant werd tweeden, Ellen Van Loy derde. Daarna volgden Alice Maria Arzuffi, Loes Sels en Laura Verdonschot. In het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy staat Ellen tweede op 31 seconden van Cant.

Bij de mannen was het in Hamme jammer genoeg geen topdag voor de Telenet Fidea Lions. Mathieu Van der Poel was andermaal ongenaakbaar en won opnieuw met ruime voorsprong. Corné finishte als zevende op 1:53. In zijn zog volgde Toon op 2:01 en Lars werd negende op 2:02. Jim kwam als twaalfde binnen op 2:41, Thijs werd 16de op 4:48.

In het algemeen klassement van de DVV Verzekeringen Trofee behoudt Toon de leiding met 1:54 op Lars. Van der Poel is opgerukt naar derde plaats, op 1:56.

Bij de U23 was er een knappe tweede plaats voor Yentl Bekaert. Hij eindigde op 5 seconden van winnaar Timo Kielich. Andres Goeman werd 18de op ruim een minuut.