Toon zet 2019 in met tweede plek, Corné strandt net naast podium

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Toon heeft in de Grote Prijs Sven Nys 2019 sterk aangevat. Hij finishte op de tweede plek. Corné strandde na een felle strijd om het podium op plek 6.

Op nieuwjaarsdag doken vijf Telenet Fidea Lions de modder in in de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Toon reed na een sterke wedstrijd op de Balenberg naar plek 2. Corné streed tot in de slotronde mee voor het podium en finishte 6de. Lars finishte 10de, Thijs, die kampte met rugpijn na een valpartij in de verkenning, 16de en Jim 19de. Toon moet zijn leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee afstaan aan Mathieu Van der Poel. Onze man uit Rijkevorsel volgt nu op 8 seconden.

Toon Aerts:

“In de verkenning draaiden de benen niet goed. Ik startte slecht, maar kon snel opschuiven naar de kopposities. Toen merkte ik dat mijn benen toch goed aanvoelden. Ik kon de volle pot meegraaien aan de tussenspurt en op die manier beperk ik de schade in het klassement.”

“Ik volg nu op 8 seconden van Mathieu in het klassement. Het kan nog spannend worden, zeker als je denkt aan de tussenspurten waarin je telkens 15 bonificatieseconden kan pakken.”

19. Jim Aernouts

Bij de dames startte Ellen voortvarend aan de wedstrijd. Samen met Jolanda Neff kleurde ze de openingsronde. In het tweede deel van de wedstrijd zakte Ellen wat terug. Ze leek op weg naar een mooie top-10 plek, maar werd in de laatste hectometers nog gepasseerd door enkele concurrentes.

Ellen Van Loy:

“Ik begon sterk aan de wedstrijd, dat is positief. Maar ik voelde dat ik in het tweede deel van de cross nog tekort kom ten opzichte van mijn sterkste concurrentes. Stap per stap maken we progressie na mijn knieblessure.”

Uitslag

1. Jolanda Neff
2. Sanne Cant
3. Nikki Brammeier
12. Ellen Van Loy

Bij de beloften startte Andreas dramatisch aan zijn wedstrijd. Hij verzeilde achter een valpartij bij de start en keerde na een lange achtervolging terug uit plek 45 naar de top-10. Die lange achtervolging bekocht hij in het slot van de wedstrijd, waarin hij enkele plekjes verloor. Andreas verstevigt wel zijn derde plek in het klassement met nog twee manches te gaan.